Nieuws berichten

Het laatste nieuws door Caltek

Passief Bouwen

Passief bouwen en renoveren is aan een onstuitbare opmars begonnen die na een voorloperproject in 1982 en een zegetocht in het buitenland, nu ook weer Nederland heeft bereikt. Ook renovaties van woningen naar passiefhuis zitten in de lift.

Bij het ontwerp van de passiefbouw wordt gekeken naar de gebouwschil. Het gebouw wordt goed ge├»soleerd en kierdicht afgewerkt. Vervolgens wordt veel belang gehecht aan beperking van de totale energieverbruik installaties, hierbij wordt in principe balansventilatie en warmteterugwinning opgenomen. Bij een passieve woning wordt verder rekening gehouden met een compacte bouwstijl en met de ori├źntatie van de woning.
Bouwteams vormen volgens Caltek de toekomst. In essentie zal er voor de ruwbouwaannemer niet zo veel veranderen.
Wel zal de detaillering van de ruwbouw steeds complexer worden door de verhoogde aandacht rond isolatie, luchtdichtheid, bouwknopen. Dit betekent een goede communicatie tussen architect en aannemer belangrijker dan ooit wordt. De passieve markt is in volle groei. Onze grootste bekommernis voor de toekomst is kwaliteitsbewaking van het ontwerp en de realisatie. Caltek is omringt met een team van deskundige, waarbij o.a. de architect, aannemer, zich hebben verenigt in een flexibel samenwerkingsverband. Caltek heeft de mogelijkheid een compleet passief bouwplan voor u uit te werken.